Skip to content

„Любов по време на холера“

май 6, 2008

 

Най-накрая някой се осмели да екранизира романа на Габриел Гарсия Маркес „Любов по време на холера”. Режисьорът на „4 сватби и едно погребение”, „Усмивката на Мона Лиза” и много други, Майк Нюъл, се е справил чудесно с не леката задача да заснеме филм по един от най-обичаните любовни романи на всички времена.

Хавиер Бардем  е човекът, който всъщност изнася филма на плещите си. И тук, големият испански актьор доказва, че не напразно бе отличен с Оскар само преди няколко месеца. Партнира му една малко известна в България италианска актриса, Джована Мезоджорно. Тя обаче по нищо не отстъпва на Холивудските или френските си колеги, и вече има и награда за най-добра женска роля от фестивала Карло Вивари и същата от фестивала във Венеция.

Любопитното е, че самият Маркес пожелал колумбийката Шакира да напише и изпълни няколко песни специално за филма.

Тъй като  по-голямата част от филма е заснет в Картагена, Колумбия, зрителите имат възможност да се насладят на неуписуемо красиви кадри, така че дори да не харесата екранизацията, няма да съжалявате, че сте отделили два часа от времето си.

Остава да видим дали скромният български кинорепертоар ще приюти този прекрасен филм, или както обикновено ще продължи да ни затрупва с американски блокбастъри и филми като „Любов по време на холера” ще са достъпни само от любимите торент сайтове.

http://www.imdb.com/title/tt0484740/

 

Advertisements
One Comment leave one →
  1. май 8, 2008 3:08 pm

    знае ли се кога е премиерата?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: